Förändringar i danasystemet

Posted by Viriyavasin on Thu, 7 December, 2017 - 08:36
Viriyavasin's picture
Viriyavasin

Kära order,

Som ni vet har vi i flera år diskuterat danasystemets utformning. Det är ett system som har tjänat oss väldigt väl de senaste 15-20 åren och utan det hade vi aldrig kunnat vara där vi är idag. Men det har också haft en del inneboende problem och skapat osäkerhet kring hur skattemässigt korrekt det är vilket i sin tur gjort att många känt sig obekväma med att prata om det vilket i sin tur naturligtvis gör att färre ger.

Dock ser vi nu ut att vara väldigt nära att kunna göra en mer grundläggande förändring av systemet som på sikt kommer göra det överflödigt. Förslaget är att vi från och med januari nästa år inte längre ger ut dana från danakontot på det sätt som sker idag. Istället överför jag alla pengar som kommer in till danakontot till centret och så får centerteamet fakturera centret istället. På så sätt uppnår vi två saker:

- det råder inga tveksamheter hurvida vi gör rätt för oss eller inte.
- vi hänvisar alla till att ge dana till centret och vi slipper fundera på olika konton och typer av dana.
- de personer som jobbar för sanghan får riktig lön med allt vad det innebär.

Vi kommer inte i närtid att be folk som idag ger pengar till danakontot att göra någon förändring men vi ber alla nya givare att ge till centret och inte till danakontot.

Du som ger idag behöver alltså inte göra någonting nu men om du vill, börja ge till 5857-4773 istället för till danakontot.

De personer som vi tänker oss fakturera från och med januari nästa år är:
Prasadacarin (heltid)
Emma (deltid)
Anna-Karin (deltid)

Tankar? Frågor?
Med värme,
/Viriyavasin

Log in or register to respond