Dharmagiri night sky

juli – augusti på Dharmagiri

On Wed, 4 September, 2013 - 11:07
Viryabodhi's picture
Viryabodhi
Hej kära vänner

Härligt att vara tillbaka igen på Dharmagiri! Anlände i början på juli och gled in i den ”tysta egna praktik”-retreaten (12-18) med fem st deltagare. Lite paus några dagar innan sommarretreaten (19-28) började med Karunavira från England och Viryabodhi som retreatledare och med tjugofem deltagare.

Augusti: En buddhistisk grupp hyrde Dharmagiri under fyra dygn under mitten av augusti. Det gick bra! Känns fint att vi kan dela med oss av det fina ställe vi har. Idag börjar den tysta meditationsretreaten som varar till söndag den 1 september med tjugo deltagare och ledd av Viryabodhi.

Den nya pelletsbrännaren som installerats under sommaren när jag har varit borta var en stor och kär överraskning! Kanske är alla vedermödor på källarplanet ett minne blott!? Det visar sig när vintern kommer……

Mellan några av retreaterna har vi haft besök av en kvinna och son som bodde här i gröna huset under sextiotalet under några år, efter att skolan lagt ner. Kvinnan bor fortfarande i Bännbäck och gick även i skolan här som barn. Vi blev bekanta innan jag for iväg till Spanien och jag lovade då att bjuda hit dem på en titt. Det är roligt att lyssna på minnen från den gamla Bännbäckstiden!

En glad nyhet: jag har tagit kontakt med ett par som bor ca 5 km från oss och som odlar ekologiska grönsaker. Vi kan köpa av dem, även morötter under vintern, då de har förvaringsmöjligheter. Igår var jag där och med mig hem hade jag mangold, bönor och morötter till retreaten som börjar nu. Det bjöd de på. Fina människor och goda grönsaker.

Och slutligen denna fantastiska sommar; myggfritt och med ett överflöd av hallon, minst 10 liter måste ha plockats från våra buskar! Vackert är det här med ogräsfri grusplan(även fast man får jobba för ha den så) och nyanlagd rabatt bakom grillhuset. Ormvråken seglar elegant i luften på sin dagliga tur. Häromdagen cirklade den ovanför mig med sitt karakteristiska läte. Pampigt. Tranorna har anlänt, de börjar flockas på fälten och gör sina träningsrundor. Kom gärna och upplev, vi har sanghahelg den 12(13)15 september.

Med metta

Shridaya

Log in or register to take part in this conversation