Boeddhistisch Centrum Arnhem

programma voor Januari 2014

On Thu, 2 January, 2014 - 09:07
sobhanandi's picture
sobhanandi
Hieronder vind je het programma voor Januari 2014.

WOENSDAGAVOND, 19.15 - 21.15 uur. Open voor iedereen met of zonder ervaring. Opgave niet nodig. Deur open 18.45.
Op deze avonden beginnen we met meditatie en verdiepen ons daarna in een aspect van de leer van de Boeddha en hoe we dat in ons dagelijks leven kunnen toepassen. Iedere maand is er een ander thema. De laatste avond van de maand is een avond gericht op meditatie. Voorkennis is niet nodig om deel te kunnen nemen.
De thema’s zijn:
Januari 8, 15 en 22: diverse onderwerpen
Januari 29: Meditatie avond

Op 8 januari gaan we ons voornemen voor dit jaar beschrijven aan de hand van de kwaliteiten van de vijf Boeddha’s. Welke kwaliteit(en) wil je dit jaar speciaal in je aandacht houden en beoefenen?
De avond van 15 januari wordt door Anna verzorgd, de avond van 22 januari door Marcel.

Vanaf Februari is de Mandala van de Vijf Boeddha’s de rode draad door de avonden.
De Mandala van de 5 Boeddha’s is een bekende en inspirerende archetypische visuele voorstelling van de spirituele kwaliteiten van de Boeddha. Iedere Boeddha van de Mandala vertegenwoordigt een positief aspect of spirituele kwaliteit zoals Wijsheid, Mededogen, Vrijgevigheid en Zuivere Actie. In deze maanden gaan we ons verdiepen in wie deze Boeddha’s eigenlijk zijn en wat ze weergeven. We gaan op diverse manieren verder onderzoeken wat hun kwaliteiten zijn en hoe we die in ons dagelijks leven, op ons eigen nivo, kunnen herkennen en toepassen.

Introductiecursus Meditatie en Boeddhisme: Maandagavond 20 en 27 Januari en 3 Februari, van 19.15 tot 21.15. Wil je meer weten over meditatie en/of Boeddhisme? In deze cursus kun je kennis maken met meditatie en een eerste indruk krijgen van Boeddhisme.
De kosten zijn 50 Euro voor 3 avonden. Informatie en opgave voor de cursus: Email arnhem [at] triratna.nl of telefoon 06 38484297 of 026 8487245

Fondswervingsactie: Heb je nog DVD’s of CD’s die je niet meer wilt zien of horen, geef ze dan aan het centrum. Er is een plaats ingericht waar we ze, tegen een klein bedrag, kunnen kopen. De opbrengst is voor het centrum. En de verzameling Boeddhabeeldjes en wierook is onlangs uitgebreid met een aantal mooie exemplaren. De opbrengst is ook voor het centrum. Voor een klein bedrag heb je een mooi kadootje voor jezelf of een ander.
Boeddhistisch Centrum Arnhem maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van de Triratna boeddhistische beweging. Triratna is een beweging die gericht is op een praktische beoefening van Boeddhisme die past in de huidige samenleving en het dagelijks leven in deze tijd. De beweging is wereldwijd vertegenwoordigd in vele landen met stadscentra, retraitecentra en sociale projecten.
Adres:Buurtcentrum de Lommerd
Spijkerstraat 185a
6828 DC Arnhem
Correspondentieadres:
Bergstraat 240
6811 LH Arnhem
Informatie en opgave:
Als je vragen hebt over Boeddhisme en/of meditatie en informatie wilt over onze activiteiten, neem gerust contact met ons op.
Sobhanandi: 06 3848 4297
Marcel Wolfkamp: 026-848 7245
Email: arnhem [at] triratna.nl Website: www.triratna.nl/arnhem

Retraites Metta Vihara: Wintertijdmeditatie: wintertijd/bezinningstijd (2-16 nachten, min. 2 nachten)

Deze retraite is bedoeld voor mensen die enkele retraites hebben gedaan, regelmatig mediteren en een eigen beoefening hebben. Ook mensen van buiten Triratna zijn van harte welkom. Er is een losse structuur, met gezamenlijke activiteiten in de ochtend en de avond en een werkperiode. Je kunt de dag invullen zoals jij dat zelf wilt. Er zijn mogelijkheden voor meditatie gesprekjes, vragen die je mocht hebben over je beoefening en waar we je verder mee kunnen helpen.Je kunt al van te voren en ook tijdens je deelname aangeven waar je behoeften liggen en hoe we iets voor je kunnen bijdragen. Mocht je niet zeker weten of deze retraite wel geschikt is voor je, mail ons dan nog even voor overleg.
www.mettavihara.nl Email: info [at] mettavihara.nl


Dana betekent vrijgevigheid, je wilt iets geven, niet omdat er iets tegenover staat, maar omdat je het waardevol vindt en door je gift het anderen mogelijk maakt dat ook te ervaren. Het heeft ook een praktisch aspect, het centrum heeft kosten zoals huur e.d. die betaald moeten worden, dat gebeurt geheel uit de vrijwillige bijdragen. Bij de deur staat een geel Dana kistje waar je een bijdrage in kunt doen. Suggestie: ongeveer 10 Euro per avond. Voor mensen die regelmatig komen is er de mogelijkheid van een vast bedrag per maand, 40 Euro . Bankrekening van het centrum: Triodos NL79TRIO 0786 821 779, t.n.v. Stichting Boeddhistisch Centrum Arnhem. Wij zijn heel blij met iedere bijdrage!!
BCArnhem is een geregistreerde ANBI Stichting. Kvk nr. 09181016
J
Log in or register to take part in this conversation